Lezingen / lessenreeksen

Opvoeden van pubers

Huistaken maken en studeren, eigen rommel opruimen, klusjes doen, … 
Kinderen en jongeren staan er niet altijd voor te springen en kunnen er soms moeilijk toe aangezet worden. Hoe kan je je kind motiveren? Neem deel aan de webinar en volg vanuit je eigen huis een lezing over motivatie.

 

Lezingen over opvoeden zijn populair. Nieuwe communicatiemiddelen maken het mogelijk om deze lezingen in de huiskamer van ouders te brengen en zo veel ouders te bereiken. Een webinar is een online lezing (‘web seminar’) die je via je computer, tablet of smartphone kan volgen. Je hoeft je zelf niet te verplaatsen, je hebt enkel een internetverbinding nodig. Je ziet en hoort de spreker en je kan via de chat vragen stellen.

Op 3 maart om 19.30 uur kunnen zowel ouders als professionals één van de eerste Vlaamse webinars over opvoeden volgen. De online lezing gaat over het opvoeden van pubers en wordt gegeven door prof. Maarten Vansteenkiste en prof. Bart Soenens van de Universiteit Gent. 
In de webinar kom je te weten dat er verschillende types van motivatie bestaan. Er wordt uitgelegd hoe je als ouder via je opvoedingsstijl op verschillende types van motivatie kan inspelen. Naast het bieden van een aantal concrete tips wordt ook een kader aangereikt waar je als ouder in de toekomst op kan terugvallen als je kind weinig motivatie toont.

 

Ben je ouder van een puber, ben je geïnteresseerd in de online lezing, schrijf je in op

 

www.groeimee.be/webinar