Opleidingen: grootkeukenmedewerker

Doel van de opleiding Grootkeukenmedewerker:  

In teamverband opdrachten uitvoeren in de grootkeuken.

Algemeen

  • Het voorkomen verzorgen
  • Taken veilig en hygiënisch uitvoeren
  • Producten en grondstoffen herkennen
  • De toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren
  • Voor de hygiëne en het onderhoud zorgen
  • Werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden
  • Leveringen van grondstoffen behandelen
  • Gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden
  • In team werken
  • Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan.

Keukenvaardigheden

  • De vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten
  • Vis reinigen
  • Verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren
  • Verschillende kooktechnieken uitvoeren
  • Versnijden
  • In porties verdelen
  • Helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten

Grootkeuken

  • Grootkeukengerechten voorbereiden en bereiden
  • Een toonbankplan toepassen
  • Onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank in een grootkeukenrestaurant
  • De klanten bedienen

De ondersteunende kennis en sleutelvaardigheden worden geselecteerd uit de ontwikkelingsdoelen ASV OV3 en zijn gekaderd binnen het handelingsplan.

  1. Na het behalen van alle competenties wordt aan de leerling het getuigschrift “grootkeukenmedewerker”uitgereikt.
  2. Na het behalen van alle met (1) aangeduide competenties wordt aan de leerling het getuigschrift van verworven competenties van het afgerond geheel “keukenhulp” uitgereikt.
  3. Na het behalen van alle met (2) aangeduide competenties wordt aan de leerling het getuigschrift van verworven competenties van het afgerond geheel “keukenmedewerker” uitgereikt.